ابتدای فروردین تا پایان آذر 93 ، 262 هزار و 944 تن شمش آلومینیوم تولید شد که نشاندهنده افزایش بیش از 2 هزار تنی تولید، از برنامه پیشبینی شده است.
در این میان، 3 شرکت تولیدکننده آلومینیوم کشور شامل آلومینیوم ایران (ایرالکو) 135 هزار و 413 تن، المهدی 72 هزار و 966 تن و هرمزآل 54 هزار و 565 تن تولید کردند.
همچنین در این مدت، 188 هزار و 956 تن پودر آلومینا، 112 هزار و 708 تن آهک و 321 هزار و 225 تن هیدرات آلومینیوم توسط شرکت آلومینای ایران به تولید رسید.
3 شرکت تولیدکننده آلومینیوم در ماه آذر در مجموع 30 هزار و 280 تن شمش آلومینیوم تولید کردند
به نقل از سایت ماین نیوز
*******
به نقل از سایت ایلنا 1393-03-02
عضو سندیکای صنایع آلومینیوم با اشاره به اینکه دولت دید استراتژیک نسبت به این صنعت ندارد، گفت: آلومینیوم کالایی استراتژیک و در واقع انرژی پایدار مطرح است و در تمام صنایع دنیا یکی از بالاترین مصارف را در بین گروه فلزات به خود اختصاص داده اما در ایران به عنوان یک کالای استراتژیک مطرح نشده است.
رسول احمدیان، عضو سندیکای صنایع آلومینیوم در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به اینکه میزان تولید شمش آلومینیوم در ایران بسیار پایین است و از کشورهای حاشیه خلیج فارس عقب هستیم، اظهار داشت: متاسفانه با اینکه در زمانی که آلومینیوم وارد ایران شد، صرفا در برخی از صنایع مانند در و پنجره، ظروف خانگی و ورق نام آلومینیوم مطرح شد این در حالی است که در دنیای امروز آلومینیوم در تولید بدنه هواپیما، قطعات ماهواره و موشک نیز کاربرد دارد.
وی با اشاره به اینکه توجیه اقتصادی سرمایه گذاری در صنعت آلومینیوم در ایران بسیار بالاست، گفت: انرژی در ایران به نسبت بسیاری از کشورهای دیگر ارزان بوده و در حوزه صادرات نیز صنعت آلومینیوم میتواند بسیار موفق عمل کند. در کشورهای منطقه این کالا به عنوان یک کالای استراتژیک مطرح شده و کارخانههای زیادی نیز در این کشورها احداث شده که این وضعیت تهدیدی برای صنعت و بازار ما محسوب میشود.
وی با اشاره به سرمایه گذاری سنگین کشورهای منطقه روی صنایع پایین دستی آلومینیوم اظهار کرد: در حال حاضر تولیدکنندگان شمش محصول خود را با قیمتی بیش از قیمتی که به خارج از کشور میفروشند به متقاضیان داخلی میفروشند که این باعث افزایش هزینههای تولید و قیمت تمام شده صنایع آلومینیوم کشور شده است.
عضو سندیکای صنایع آلومینیوم با انتقاد از واردات بیحد و حصر محصولات آلومینیومی به کشور طی سال قبل گفت: در سال قبل بزرگترین صادراتی که از ایران به کشورهای چین و ترکیه انجام شد، شمش آلومینیوم بود و در عین حال بزرگترین وارداتی نیز که به کشورمان صورت گرفت واردات مشتقات و محصولات آلومینیومی بود. در واقع ما شمش خام صادر کردیم و محصول با ارزش افزوده بالا وارد کردیم. این وضعیت نشان میدهد ما هیچ استراتژی برای این صنعت نداریم.
احمدیان افزود: سال قبل تعرفه واردات محصولات آلومینیومی به شدت کاهش یافت و در نتیجه خریداران به سمت واردات رفتند در حالی که کیفیت تولید داخل در شرایط مناسبی قرار دارد. کاهش شدید تعرفه باعث شد محصولات آلومینیومی به میزان زیاد از چین، ترکیه و بحرین وارد ایران شوند. امسال نیز تعرفههای پایین سال قبل تمدید شده است.
عضو سندیکای صنایع آلومینیوم با تاکید بر ضرورت مدیریت واردات محصولات آلومینیومی توضیح داد: پیشنهاد میشود محصولاتی که ما توان ساخت نداریم، اجازه واردات داشته باشند و محصولاتی که قابلیت تولید داریم به اندازه ظرفیت تامین بازار توسط تولید داخل، واردات آنها مدیریت شود. متاسفانه در حال حاضر واردات محصولات مشابه تولید داخل در حوزه آلومینیوم بسیار زیاد است.
وی خاطرنشان کرد: نرخ سود بانکی برای صنایع در خارج از کشور 7 درصد است. در ترکیه نیز همین طور است اما در کشور ما 20 تا 24 درصد است و اگر به موقع هم بازپرداخت نشود، 6 درصد مرکب به بدهی اضافه میشود. با این روند نمیشود انتظار توسعه صنعت آلومینیوم را داشت.
احمدیان همچنین گفت: تاکنون نیازسنجی و ظرفیت سنجی در کشور در این زمینه انجام نشده است. در این شرایط آمار واردات در واقع همان آمار مصرف شده است. از سوی دیگر کد موسوم به «سایر» در بین تعرفههای وارداتی به آفتی تبدیل شده است. بسیاری از تجار کالاهای مشابه تولید داخل را که تعرفه واردات آنها بالاست، وارد کد تعرفهای «سایر» کرده و از این طریق آن کالا را به راحتی وارد کشور میکنند. ما نامه نگاری کردیم تا مدیریت کد تعرفهای «سایر» به سندیکای صنایع آلومینیوم سپرده شود تا در این زمینه شفاف سازی شود.
وی همچنین با اشاره به برگزاری سومین کنفرانس بین المللی آلومینیوم ایران در روزهای چهارم و پنجم خرداد ماه اظهار کرد: برگزاری این کنفرانس توانسته جایگاه صنعت آلومینیوم ایران را در دنیا ارتقا داده و امیدواریم این کنفرانس بتواند علاوه بر موضوعات علمی در زمینه نشان دادن فرصتهای سرمایه گذاری خارجی در صنعت آلومینیوم ایران نیز موفق عمل کند.
کلمات کلیدی: